lauantai 8. lokakuuta 2016

Sadonkorjuuta



Nyt on tullut aika nostaa viimeisetkin juurekset pois kasvimaalta ja säilöä ne talven varalle, ja aika työ tässä säilömisessä onkin ollut. Vaikka olemme pitkin kesää syöneet porkkanoita, punajuuria ja kurkkuja ja jaelleet niitä ystäville ja sukulaisille, niin silti on riittänyt säilöttävää poikineen purkkeihinkin asti.






Kurkut säilöttiin Meiran ja Saarioisten kurkkusäilökkeellä ja mukaan laitettiin tillinkukintoja ja mustaherukanlehtiä.
Osa kurkuista sai mausteeksi fenkolinkukintoja...saapa nähdä miltä maistuvat.




Sitten oli punajuurien vuoro. Suurten punajuurien lisäksi säilöin pienen pieniäkin juhlatilaisuuksia varten.




Minttua, oreganoa ja rakunaa pieniin pusseihin ...

Ja kasvoihan meidän nälkäisten suihin myös iso liuta perunoita, porkkanoita ja sipuleitakin...



Unohtamatta chilejä ja paprikoita joista keitettiin chilisalsaa....


Niin ja ne omenat...ja omenahilloa kanelilla , omenahilloa aprikoosilla ,omenahilloa sitruunalla, omenahilloa paahdetulla sokerilla....



Syysterveisin, Maarit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti