torstai 17. marraskuuta 2016

IHANA , KAMALA TALVI


Jos saisin valita , niin olisi aina kesä. Inhoan oikeastaan talvea. En niinkään lunta ja kauniita maisemia...kylmää minä inhoan, niin ja pimeää jos ei sitä lunta ole.
Inhoan myöskin talvipukeutumista...sukkahousuja ja kutittavia villapaitoja ja pipot ne vasta kamalia ja kutittavia ovatkin.
Jos asuisin etelässä , niin pukeutuisin aina mekkoihin ja hulmuaviin helmoihin ja istuisin päivät pitkät rannalla tai terasseilla ja ihailisin kukkia :)

Mutta nyt kun olen "jotenkin vahingossa" syntynyt tänne pohjolaan, niin ei auta kun tyytyä kohtaloon ja odottaa eläkepäiviä, josko silloin viettäisimme talvet etelässä ja kesät sitten täällä pohjolassa. Ja jos hyvin käy, niin ehkä toive toteutuukin, ainakin näin olemme alustavasti suunnitelleet.

Onhan täällä kotimaassamme paljon hyvääkin. Oikeastaan kaikki muu paitsi tuo kylmyys , jos nyt ihan rehellisiä ollaan. Ja ehkä kaiken sen huomaa vasta kun muuttaa pieneksi hetkeksi täältä pois, tiedä sitten häntä...mutta kokeilla ainakin kannattaa, nimittäin sitä etelässä talvisin asumista.

Miten se mieli onkin tässä vuosien mittaan muuttunut, niin ja kylmänsietokyky?
Alle murrosikäisenä en edes ajatellut talvesta näin. Harrastin taitoluistelua ja olin kova hiihtämään ..harva se päivä kiersin lähdepellon 5-8 km ladun. Nykyjään varmaan en pysyisi enää kunnolla suksilla pystyssä:)
Ja onhan tämä tietenkin sellainen asennekysymyskin eikä talvella tule kylmä jos on tarpeeksi päällä, tyyliin " kerrospukeutuminen"...tuonkin sanan on taatusti keksinyt joku suomalainen. Niin ja laittaa sen pipon päähän.

Ja onhan talvella kaunista kun valo kimmeltää narskuvassa pakkaslumessa ja on se ns. sininen hetki ennen auringon painumista horisontin taakse.

















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti