torstai 24. marraskuuta 2016

JOULUKUUSI

On oikeastaan aika hauskaa jakaa lapsensa kanssa jokin yhteinen harrastus. Tyttäreni Sofian kanssa se on leipominen, kun taas esikoiseni Noran kanssa piirtäminen ja maalaaminen.
Vuosia sitten , kun minulla ei ollut vielä lapsia ja aikaa mukamas vaikka kuinka paljon maalasin paljonkin öljyväreillä ja kävin jopa viikonloppuisin Tukholman taidekoulua... Sitäpä ei taida kovin moni tietääkään ;). Hauskinta oli piirtää lyijykynätöitä kasveista ja kukista ja ehkä nolointa suuret työt alastonmalleista, varsinkin niistä miehistä. Mutta kun pääsi piirtämisen vauhtiin, unohti ajan ja paikan ja ehkä sen nolon kohteenkin.

Mutta nyt tähän päivään. Löysin Noran "hyljätyistä tavaroista" jo aloitetun taulupohjan  johon hän oli maalannut auringonlaskun, tai niin minä sen näin. Sitten hän oli jostakin syystä jättänyt vuosiksi taulun kesken. Kun tätä mielestäni hienoa auringonlaskua katselin , kaivoin akryylivärit esille ja hahmottelin Noran työn päälle joulukuusen meikkaamiseen tarkoitetulla kulmakynällä. Aikani etsittyäni en löytänyt ainuttakaan maalaussivellintä talostamme, vaan ne olivat muuttaneet joko Noran mukana opiskelukaupunkiin tai sitten johonkin muualle. No, meikkisivellinkin toimi aivan mainiosti.

Vihreän kuusen oksiin lisäsin vielä vähän valkoisella lunta ja taivaalle lumihiutaleita tai tähtiä, kuka mitenkin ne näkee...Vielä vähän lunta maaksi ja maalaus oli valmis. Vaikein osuus olikin sitten vielä edessä, nimittäin pienten patterivalojen asettaminen kuuseen. Tein sukkapuikolla pienet reiät lamppuja varten ja viritin nurjalta puolelta valosarjan maalarinteipin avulla reikiin. J a siinä se sitten oli...meidän uusi joulutaummme, yhdessä Noran kanssa tehty.












Iloista joulun odotusta kaikille ystävillemme!

1 kommentti: