lauantai 5. marraskuuta 2016

VANHAN RUKINPYÖRÄN UUSI ELÄMÄ

Keittiömme hellanurkkaus näytti jotenkin paljaalta ja keskeneräiseltä, joten päätin ripustaa vanhan hellan päälle jotain.
Ensin mietin sellaista valurautaista hökötystä, tiedättehän sellaista jossa roikkuu kauhoja ja raastinrauta ym...mutta sitten ajattelin että se keräisi vain pölyä ja hylkäsin suunnitelman.
Kun näin kirpputorilla vanhan hajonneen rukin tein kaupat vain tästä pyörästä viidellä eurolla, ja niinpä

seuraava suunnitelmani oli jo melkein valmis.Ensin puhdistin huolellisesti kaikki pölyt renkaasta ja sitten maalasin sen vesiohenteisella maalilla kauttaaltaan kaksi kertaa , kuitenkin niin että maali jäi hieman kuluneen näköiseksi.


Kun maali oli kuivunut kiinnitin ns. hamppunarua ripustuslenkeiksi niin, että kieputin hieman ylimääräistä renkaan ympäri. Leikkasin kaksi pitkää narunpätkää ja keskitin narun kummankin pään renkaan vastakkaisille reunoille. Näin ylös koukkukohtaan ei tullut solmuja.
Tähän viime jouluiseen renkaaseen olen laittanut patteripallovalot ja virkattuja tärkättyjä lumihiutaleita.Tällä viikolla löysin paikallisesta marketista niin ihania koristeltuja lasipalloja , että päätin vaihtaa koristeet niihin , sekä vanhasta kristallikruunusta säästyneisiin kristalleihin , jotka ripustin pallojen sekaan siimalla. Lisäksi kieputin yksinkertaiset patterivalot renkaan päälle.


Kun tulee kevät riisun talviset koristeet pois ja mietin tilalle jotain suloista....vaikka pajunkissoja ja tipuja :)

4 kommenttia: