lauantai 24. syyskuuta 2016

omenatorttua suklaalla ja porkkanaleipää

Kesällä päätin että opettelen leipomaan kunnolla leipää....siispä ainakin yksi uusi kokeilu joka kuukausi. Tänään se oli porkkanaleipä, kuinkas muuten sillä nyt on porkkanasato nostettu pellosta. 

Tällä reseptillä tein:

  • 1 iso porkkana

  • n. 8 dl vehnäjauhoja

  • 1 pussi kuivahiivaa

  • 1-2 tl hienoa merisuolaa

  • 0,5 dl talkkunasuurimoita (voit laittaa myös ohrasuurimoita)

  • 4 dl vettä

  • 1 rkl siirappia

  • 3 rkl öljyä

Sekoita jauhot , hiutaleet , kuivahiiva ja raastettu porkkana. Lisää lämmin vesi johon olet sekoittanut siirapin ja öljyn.

  • Älä nostata taikinaa, vaan leivo siitä 2 litteää leipää uunipellille jossa on vähän jauhoja.
  • Nyt anna kohota tunnin.
  •  Paista leipiä uunin keskitasolla kunnes ovat saaneet kauniin ruskean pinnan ja pohjan.
  • Syö heti lämpimänä, päälle et tarvitse kuin voita




    Ja tässä vielä iltapäiväkahville suklainen omenatorttu:
    • 100 g voita sulatettuna
    • 3/4 dl sokeria
    • 1 muna
    • 2,5 dl vehnäjauhoja
    • 1 tl leivinjauhetta
    • 250 g appelsiinirahkaa
    • 0,5 dl maitoa
    • 4 rkl sokeria
    • 1 muna
    • Fatzerina suklaapatukka
    • omenoita

    Sekoita keskenään sulatettu voi, sokeri , ja muna.
    Lisää joukkoon vehnäjauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe.
    Laita taikina odottamaan jääkaappiin.
    Kuori ja viipaloi omenat , leikkaa suklaasta pieniä paloja.
    Sekoita appelsiinirahka , maito,  sokeri ja muna.
    Laita taikina voidellun tai leivinpaperilla vuoratun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille.
    Asettele päälle omenalohkot  ja ripottele suklaapalat päälle.
    Lopuksi rahkaseos. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia




    Kerrothan kommenteissa mitä pidit.



    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti