perjantai 9. syyskuuta 2016

Vihannespiirakka kasvimaan sadosta

Rakastamme ruokaa, varsinkin silloin jos se on tehty rakkaudella ja hyvistä raaka-aineista. Olemme siitä onnekkaita, että meillä on niin iso tontti, että saamme oman "lähiruokaviljelypalstamme" pihallemme koko kesäksi ja syksyksi. Kun löydän hyvän reseptin keittokirjasta tai omasta päästäni, riittää että kävelen toiselle puolelle pihaa ja valikoin viljelylaatikoista, pellosta,  marjapensaista tai hedelmäpuista kyseisen reseptin raaka-aineet  ja haen loput joko kaupasta tai jääkaapista. Yksinkertaista ,eikös vain ja taatusti tuoretta. Toki se että olemme raaka-aineet saaneet kasvamaan ja tuottamaan satoa onkin sitten jo aivan oma lukunsa, mutta siitä tuonnempana.

Koska tämä kesä on ollut kesäkurpitsoille oikein onnekasta kasvuaikaa ja satoa on tullut jo yli omien tarpeiden, olen koittanut kehitellä erilaisia reseptejä ainaisen kesäkurpitsakeiton rinnalle.
Viime kesänä söimme niin paljon keittoa, että murkkumme luuli jo vitsiksi jos kerroin päivän ruuan olevan kesäkurpitsakeittoa. Siispä tässä teille;


  kesäkurpitsa-vihannespiiras

Tein tämän piiraan kaupan valmiiseen piirakkataikinaan . Valmistaja saa olla mikä tahansa , kunhan ostat suolaisen piirakkataikinan .
                             
 Täyte:
                      
Iso kesäkurpitsa
3 porkkanaa
f1 iso sipuli
kirsikkatomaatteja
fetakuutioita
oliiveja
tuoretta basilikaa
hyvää oliiviöljyä paistamiseen
suolaa, mustapippuria
kananmuna voiteluun

Pilko kaikki vihannekset pieniksi kuutioiksi, puolita tomaatit.
Kuullota vihannekset pannulla oliiviöljyssä, mausta suolalla ja mustapippurilla.
Lisää vähän vettä, ei kuitenkaan niin paljon kuin keitossa, vaan sen verran että saat vihannekset kypsymään puolikypsiksi. Lopuksi vesi on haihtunut melkein kokonaan pois.

Vuoraa piirakkavuoka leivinpaperilla ja asettele kaulimasi taikina pohjalle.
Nyt taikinaa jää reunojen yli niin paljon että saat niistä lopuksi kääntäen kannen piiraalle.
Kumoa puoliksi jäähtynyt vihannesseos piirakkataikinan päälle. Lisää fetakuutiot, oliivit ja basilikanlehdet. Vielä ripaus suolaa ja oliiviöljyä. Käännä nyt reunojen yli tuleva taikina kanneksi piirakan päälle. Nipistele saumakohdat tiukasti kiinni. Pistele haarukalla piirakan päälle ilmareikiä ja voitele munalla. Paista piirakkaa piirastaikinapaketin ohjeen mukaan.
                                    
Bon apetit!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti