perjantai 9. syyskuuta 2016

Kierrätysrakentamista vanhoista tiilistä


Jo usean vuoden mieheni oli katsonut ulkorakennuksessamme olevaa vanhaa sepän uunia sillä silmällä, että siinä olevia käsintehtyjä tiiliä voisi uusiokäyttää.
Koska ulkorakennuksen seinällä oli jo pari vuotta roikkunut hauska mieheni lukion vuositapaamiseen tehty kyltti, niin suunnitelmamme tiilien käytöstä alkoi rakentua sen ympärille. Mikä sen mukavampaa kuin omalla pihalla oleva Cactus-bar jossa voisimme ystävien kesken istua.


Tästä tiilikasasta siis lähdettiin.


Kun paikka oli tasoitettu ja sokkeli muurattu, ladoimme lattiaksi kierrätettynä saatuja betonilaattoja.
Tai laatat olemme oikeastaan maksaneet avomaankurkuilla, joita kasvimaallamme kasvaa satoja kiloja, niistä blogissani myöhemmin. Sitten vain tiiltä tiilen perään ensin matalaksi muuriksi ja sitten pylväiksi.


Muurin päälle asettelimme talomme katon uusimisesta jääneitä harjatiiliä. Tässä vaiheessa aloin minäkin pääsemään jyvälle kuinka nostalginen uudesta terassistamme tulisi. Kun vielä löysimme suulimme ylisiltä vanhoja painavia hirsiä ja nostimme ne katonrungoiksi ennen valokatetta, saimme juuri sitä jykevyyttä ja tunnelmaa jota olimme alun perin hakeneetkin. Tämän urakan jälkeen innostuin vielä enemmän kierrätyksestä. Tähän ostimme uusina vain muurauslaastia, muutaman kattoriman, nauloja ja valokatteen.


Tässä vielä muutama tunnelmakuva Cactus-baaristamme. Tänne paistaa viimeiseksi pihallamme lämmin ilta-aurinko ennen kuin painuu yöunilleen.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti