perjantai 30. joulukuuta 2016

JÄÄTELÖTEHTAILUA



Lupasin teille ,että jos kotijäätelötehtaamme kokeilut onnistuvat, niin jaan reseptin myös teidän iloksenne. Ja kyllähän tämä meille herkkusuille vaan maistui , joten resepti tulee nyt tässä:

  • 7 dl vispikermaa
  • 1 purkki kondensoitua maitoa
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • Vispaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen kondensoitu maito suoraan purkista ( tätä ei nyt keitellä kattilassa tuntitolkulla.) Lisää myös vaniljasokeri. Jaa tämä jäätelöpohja niin moneen osaan kuin haluat makuja olevan. Me teimme kolmea eri makua ja maustimme ne näin:
  • Rouhittua turkinpippuria
  • Luontaistuotekaupan kaakaojuomajauhetta maun mukaan sekä valkosuklaapaloja
  • Pakastemansikkasurvosta
Laita jäätelöt pakasteeseen yön ajaksi ja herkuttele seuraavana päivänä.
Tämän ohjeen löysin eräästä kivasta blogista, mutta näitä löytyy myös netistä vaikka miten paljon.
Osaan on käytetty glukoosisiirappia, mutta ajattelimme että kokeillaan ensin ilman sitä ja hyvin onnistui. Tosin tuo mansikkajäätelö oli kovinta lusikoida suoraan pakkasesta, mutta suklaasta ja salmiakista sai hyvin otettua palloja. Ja se tärkein...jäätelö maistui HERKULLISELTA vanhanajan- jäätelöltä...Aionkin keväänmittaan kokeilla eri maustamiskikkoja ja kesällä pitää huvimajassamme jäätelökestit ystävillemme, sillä hyvät ystävät ja ihanat herkut saavat kenet tahansa hyvälle tuulelle!




2 kommenttia:

  1. Voi kun kiva, että jätit kommentin blogiini - kiitos<3 Tulin heti vastavierailulle:)
    Kävin jo ihastelemassa kuvia ihanasta kasvihuoneestanne ja huomasin myös, että kotitalomme taitavatkin olla samaa ikäluokkaa.
    Tuota jäätelöä olen itsekin kokeillut muutaman kerran ja hyvin on mennyt kaupaksi - kaloreja ei tosin kannata laskeskella:D
    Ihanaa alkanutta uutta vuotta <3

    VastaaPoista