On aika kiva tulla kotiin, kun jo pihalle tulvii ihana omenapiirakan tuoksu. Nyt kun niitä omenoita tulee, on oikea omenavuosi, niin eikös tuumasta toimeen ja omenapiirakkaa leipomaan. Tässä teille yksi helppo ja nopea ohje jonka löysin Lindas bakskola -blogista
- 3 dl hienosokeria
- 5 dl vehnäjauhoa
- 2 tl leivinjauhetta
- 150 g sulatettua voita
- noin 3/4 dl hakattua mantelia
- 2 tl vanilj.sokeria
- 2-3 munaa
- 1 3/4 dl kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia
- TÄYTE;
- 3 omenaa
- 1 tl kanelia
- 2 rkl sokeria
Lämmitä uuni 180 asteeseen.
Sekoita jauhot,leivinjauhe, ja sokeri keskenään. Lisää sulatettu voi ja sekoita hyvin.
Ota taikinasta 3 dl eri kippoon (Tämä murustellaan piirakan päälle lopuksi). Lisää tähän kulhoon myös manteli.
Lisää suurempaan taikinaan munat ja kermaviili.
Voitele pyöreä irtopohjavuoka tai vuoraa se leivinpaperilla .
Kaada taikina vuokaan ja asettele päälle ohuet omenaviipaleet. Lopuksi vielä pienen kulhon taikina murusina päälle.
Paista omenapiirakkaa tai kakkua uunin alaritilällä noin 35-45 minuuttia. Itse paistoin 30 minuuttia ja kakku jäi mielestäni keskeltä vähän raa`aksi. Päälle voit laittaa vaniljakastiketta tai nokareen jäätelöä.
Kiva blogi. Onnea!
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaKiitos Valma kun pidit:)
VastaaPoista